‘Botte’ Nederlandse werknemer heeft het lastig in het buitenland

Werken in het buitenland is verfrissend én kan tegelijkertijd best lastig zijn. Want wie de cultuur van de ander niet kent, maakt zomaar een misstap.

Merel van der Wouden deelt haar ervaringen na 4 jaar in de internationale consultancy te hebben gewerkt.

“Amerikanen lijken heel vriende­lijk en flexibel. Maar dan vertonen ze alleen maar sociaal wenselijk gedrag en voelt het niet alsof ze er veel van menen.”

Het volledige artikel staat in het AD en kun je hier online lezen

‘Aan de loonkloof moet je zélf iets doen’

Merel van der Wouden (32) helpt vrouwen bij de onderhandelingen over hun salaris. “Je moet opkomen voor wat je waard bent.”

“Het begint er eigenlijk al mee dat vrouwen veel vaker dan mannen akkoord gaan met het eerste salarisvoorstel. Of je nu in een salarisonderhandeling zit of als zelfstandige een prijs afspreekt met een opdrachtgever: vrouwen doen minder vaak een tegenvoorstel. We hebben onszelf wijsgemaakt dat we ons eerst moeten bewijzen voordat we meer geld vragen. Wat ook niet meehelpt is dat wij een nee zien als een stop van de onderhandeling, terwijl mannen een nee juist zien als het startsein om te onderhandelen. Vervolgens zou je denken dat we daarna dan wel om salarisverhoging vragen. Maar nee, ook dat doen we minder snel dan mannen.

Lees het gehele interview in de Grazia

Onderhandelen als een pro: in 5 stappen meer salaris!

In samenwerking met 4 geld experts heeft Cosmopolitan de XL Money Special, over hoe je beter kunt onderhandelen, meer geld kunt sparen, slimmer uitgeven en minder consumeren.  less.  Let’s get rich!

Merel van der Wouden, oprichter van Blackbird Negotiations, deelt 5 stappen om meer salaris te verdienen:

  1. Weten wat je waard bent (marktwaarde)
  2. Weet wie je tegenover je hebt
  3. Wat is jouw BATNA (Best Alternative To A Negotiation Agreement)?
  4. Houd verschillende opties open
  5. Slaap er een nachtje over

Het volledige artikel staat in de Cosmopolitan NL

Hetzelfde verdienen als je mannelijke collega?

 

Nieuws.nl interviewde Merel van der Wouden over vrouwen en geld verdienen.

“Vrouwen vragen gemiddeld veertien maanden later om salarisverhoging dan mannen. Volgens onderhandelcoach Merel van der Wouden vinden vrouwen onderhandelen vreselijk. Niet zo raar dus, dat vrouwen gemiddeld negentien procent minder verdienen dan mannen, of niet? “Vrouwen laten zich sneller uit het veld slaan en nemen eerder genoegen met een ‘nee’.”

Lees het volledige artikel op Nieuws.nl

Mentor&Me:

VIVA interviewde Merel van der Wouden, oprichter Blackbird Negotiations, over de voordelen van een business coach.

“Merel: Zonder Aranka’s coaching zou ik nog steeds in de research fase zitten. Inmiddels heb ik al een brandboek gemaakt, inclusief visuele identiteit 
en doelgroepomschrijving. En ik heb een naam.’”

Lees het gehele artikel in de Viva

‘Merel van der Wouden over succesvol onderhandelen’

Na vier jaar in de banken industrie in Canada te hebben gewerkt besloot Merel van der Wouden (31) het bedrijfsleven te verlaten. Ze startte haar eigen onderneming Blackbird Negotiations en helpt nu vrouwen om succesvol en zelfverzekerd te onderhandelen over hun salaris of tarief.

Lees het gehele interview hier

Krijg uit een onderhandeling wat jij wilt met het advies van deze 4 ondernemers!

The GoalDiggers Club vroeg 4 ondernemers naar hun onderhandelstrategieën.

“Mijn ultieme onderhandeltip is dat je ten eerste heel goed moet weten waar je precies over onderhandelt, wat je wilt, wat (je verwacht dat) de wederpartij wilt en waarom. Stel je voor dat je onderhandelt over een passend salaris, dan is het van belang dat je gedegen onderzoek doet naar wat je waard bent. Dit betekent een onderzoek naar je marktwaarde.”

 

Lees het volledige artikel hier